kirpputori ja kierrätys ohjeet

FAQ – Usein kysyttyä

Mikä kirpputorihaku on?

Kirpputorihaku on talkoovoimin toteutettu palvelu, jonka suurena tavoitteena ja pyrkimyksenä on tehdä kierrättämisestä helppoa ja tuoda aiheeseen liittyvä tieto vaivattomasti kaikkien ulottuville. Sivustolta löytyy kätevä listaus Suomen suurimpien kuntien kirpputoreista ja kierrätyskeskuksista -yhteystiedoilla, kartalla ja useimmissa myös katunäkymällä varustettuna!- sekä roppakaupalla tietoa kierrätyksestä. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia; suosimalla erilaisten vaatteiden ja esineiden kierrätystä voit olla omalta osaltasi vähentämässä luonnon kuormitusta 🙂

Miten löydän listan Turun kirpputoreista?

Tämä toive toteutuu kun klikkaat ensin yläpalkissa olevaa kohtaa Kirpputorit ja selaat sitten listasta Turun esiin kohdasta “Valitse kaupunki”. Sama homma onnistuu myös etusivulla.

Minne voin viedä tavaroitani myyntiin Helsingin alueella?

Näin saat ajatuksesi teoiksi:

 1. Valikoi Helsinki kaupunkilistauksesta ( “Valitse kaupunki”)
 2. Kun Helsingin kaupunkikartta avautuu, niin näet että kartan alareunassa on vaakatasossa 4 kohtaa: ulkoilma/parkkihalli, huonekaluja, kuljetuspalvelu ja itsepalvelukirppis.
 3. Perinteinen -merkinnällä viittaamme perinteiseen kirpputorimyyntiin, jossa olet itse pöydän takana myymässä. Itsepalvelukirpputorit ovat niitä paikkoja, joihin on mahdollista viedä myyntiin omia tavaroitaan. Näissä myyntitapahtuman hoitaa kyseinen kirpputori. Lisätietoja asiasta kohdassa Itse myymään.
 4. Paina haluamaasi kohtaa,  esim. kohtaa itsepalvelukirppis (väri vaihtuu oranssista punaiseksi) ja silmiesi eteen avautuu kaikki  isepalvelukirpputorit punaisella värillä eroteltuna. Kartan kokoa voi suurentaa ja pienentää + ja – merkkejä painamalla ja sitä voi myös liikutella edestakaisin.
 5. Ja eikun tuumasta toimeen!

Minne voin viedä myyntiin tai lahjoittaa vanhoja kirjojani?

Löydät vinkkejä ja lisätietoa kohdasta kierrätysohjeita kirjoille.

Miksi en löydä listauksesta paikkakuntani kirpputoria?

Siihen voi olla kolme erilaista syytä

 1. Valitettavasti toistaiseksi pienimmät kunnat, tai alle kolme kirpputoria omaavat paikkakunnat, eivät ole resurrsien puutteen vuoksi listauksessa mukana.
 2. Kipputori on saattanut harmiksemme lopettaa toimintansa. Olemme koonneet erillistä listaa toimintansa lopettaneista kirpputoreista ja kierrätyskeskuksista, jonka julkaisemme myöhemmin sivustolla. Tällä hetkellä lopettaneet ovat edelleen muiden joukossa maastoutuneena, tai siltä se ensisilmäyksellä vaikuttaa. Kirpputorin nimeä klikkaamalla näet, että onko se edelleen vireä ja hyvinvoiva.
 3. Kirpputori on saattanut jäädä jostain mystisestä syystä listaukseksen ulkopuolelle, ota meihin yhteyttä palautelomakkeen kautta ja tarkistamme asian oitis!

Kuinka voin ottaa yhteyttä kirpputorihaku.com:in ylläpitäjiin?

Sivuston vapaaehtoisena ylläpitäjänä toimii Nina, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä täyttämällä yhteyslomakkeen.
Pyrimme vastaamaan palautteisiin ja kyselyihin niin pian kuin mahdollista. Etenkin kannustaviin kehuihin kommentoimme takaisin extranopeasti 😉
Otamme ilomielin vastaan kaikenlaista palautetta, mikä vaan voisi auttaa meitä kehittämään kirpputorihakua vielä mahtavampaan suuntaan!

Miten voin käydä kommentoimassa suosikkikirppariani?

 1. Etusivulla ja yläpalkin kohdassa “Kirpputorit” on lista, josta voit ensin valikoida kaupungin jossa kirpputori sijaitsee (Esim. Savonlinna)
 2. Kun näet listan kaikista Savonlinnan kirpputoreista ja kierrätyskeskuksista, niin voit valita kyseisen kirpputorin painamalla sen nimeä.
 3. Jatkaaksesi hommaa sinun on rullattava hiirellä alaspäin, kunnes näet kohdan “Kommentoi kirpputoria”. Ja tadaa, kommenttia kehiin!
  Vink: tykkäisimme kovasti, jos jakaisit kaikkien kirpputorihaun kävijöiden kanssa huippulöydöt ja positiiviset kokemukset!
  Murinaa aikaan saavat myyjiin kohdistuvat negatiivissävytteiset kommentit, joita emme julkaise ollenkaan.

Kuinka voin ryhtyä kirppariaktiiviksi?

Se onnistuu monella eri tapaa!

Mikäli kirpputorit ovat intohimosi, ota rohkeasti yhteyttä meihin ja ryhdy kaupunkisi kirppis-vastaavaksi! Kun pidämme porukalla tiedot ajan tasalla ja hyödynnämme käytettyjen tavaroiden myymälöitä, niin edesautamme itsemme lisäksi monia muita suuntaamaan kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja! Homma ei vaadi minkäänlaista sitoutumista, eikä siihen ole koiraa haudattuna 🙂

 1. Voit esimerkiksi kirppareilla kierrellessäsi pitää silmällä paikan aukioloaikoja ja informoida meille, mikäli niihin on tullut muutoksia. Näin saadaan ylläpidettyä listaa, joka on ajan tasalla. Silloin siitä on enemmän hyötyä kaikille!
 2. Pitäisimme kovasti siitä, jos kirpputorien tietojen alle ilmestyisi kommentteja ja elävän elämän kokemuksia. Löydöistä kertominen ja kokemusten jakaminen innostaa muitakin lähtemään tutkimaan noita käytettyjen tavaroiden aarreaittoja!
 3. Mikäli tykkäät kirjoittaa kirppariaiheista blogia tai saat iloa vaikka kirpparilöytöjesi valokuvaamisesta, niin ota meihin yhteyttä, keksimme varmasti yhdessä jotain mukavaa siihen miten hyödyntää innostustasi!
 4. Voit lisäksi kertoa eteenpäin kirpputorihaku- sivustosta ja vaikka lähetellä meille tarinoita, turinoita ja kannustavia kehuja 🙂

Kirpputorin aukioloaikojat ovat virheelliset, kuinka voin ilmoittaa siitä?

Kun olet klikannut kyseistä kirpputoria ja olet näkymässä jossa on kirpputorin kaikki perustiedot karttakuvineen, niin näet “kirpputori kertoo” osion alla oranssin linkin “ilmoita muuttuneista tiedoista”. Päivittämällä tietoja yhdessä edesautetaan sitä, että ne olisivat ja pysyisivät ajan tasalla!

Ja eikun aarrejahtiin!

Kiitokset

Kirpputorihaun kehittymistä avitti jo olemassa oleva epävirallinen listaus Suomen kirpputoreista. Erityiskiitokset Vuolanteille, kirpputorikansa kiittää!

recycle, reduce, reuse